Friday, March 29, 2024

Latest Posts

Περ. Αττικής: Επιπλέον 50 εκ. ευρώ για την ενίσχυση των πολύ μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων της Αττικής

Ειδικότερα το συγκεκριμένο ποσό θα προστεθεί στα 200 εκ. ευρώ που προβλέπονται για τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων, στο πρόγραμμα που ήδη έχει ανακοινωθεί για την ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τις 23 Οκτωβρίου.

Πρόθεση της Περιφέρειας είναι το επιπλέον ποσό να διατεθεί αποκλειστικά για την ενίσχυση πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν μέχρι και 9 εργαζόμενους και για τους αυτοαπασχολούμενους.

Η σχετική απόφαση είναι αποτέλεσμα διαρκούς συνεργασίας και διαβουλεύσεων της Περιφέρειας Αττικής με το Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κατόπιν σχετικών πρωτοβουλιών του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη.
Με αφορμή αυτή την απόφαση αλλά και με δεδομένο το ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον των επιχειρήσεων να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής, προγραμματίζεται παράταση της προθεσμίας υποβολής των σχετικών αιτήσεων σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί, αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Να σημειωθεί πως παράλληλα η Περιφέρεια Αττικής αναγνωρίζοντας την ανάγκη στήριξης όσο το δυνατόν περισσότερων κλάδων επιχειρηματικής δραστηριότητας που έχουν πληγεί, έχει ήδη υποβάλλει σχετικό αίτημα διεύρυνσης των ΚΑΔ που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και αναμένεται η σχετική απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υφ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ι. Τσακίρη για την άμεση θετική ανταπόκριση του στο αίτημα μας για αύξηση του ποσού των 200 εκ. ευρώ του προγράμματος για την ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, μέσω του ΠΕΠ Αττικής. Επιπρόσθετα θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής αλλά και του Υπουργείου, οι οποίες κινήθηκαν γρήγορα και αποτελεσματικά, προκειμένου να φτάσουμε σ΄αυτή τη θετική εξέλιξη. Μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις καταφέραμε να διασφαλίσουμε επιπλέον 50 εκ. ευρώ για την ενίσχυση των πολύ μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων της Αττικής και έτσι το συνολικό ποσό διαμορφώνεται στα 250 εκ. ευρώ, αποτελώντας το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων στην παρούσα φάση.

Αναγνωρίζοντας τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην πλειοψηφία τους οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Αττική, θεωρούμε καθήκον μας να αναζητούμε καθημερινά και νέους τρόπους ενίσχυσης τους, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά μας εργαλεία. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό τους και να τους στηρίζουμε έμπρακτα».

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

[formidable id=2]