Friday, April 19, 2024

Latest Posts

«Περιφέρειες και Υπ. Εσωτερικών θα συνεργαστούμε στενά για να επιτευχθεί ο στόχος της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης»

Στο ζήτημα της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης, στην κινητικότητα του προσωπικού, στα κενά που υπάρχουν σε υπηρεσίες των Περιφερειών και στη χρηματοδότηση του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης αναφέρθηκε χθες ο Α’ Αντιπροέδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά την πρώτη διαδικτυακή σύσκεψη του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ με τον νέο Υπουργό Εσωτερικών Μ. Βορίδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Σ. Πέτσα.

Ο κ. Πατούλης αφού ευχήθηκε μία καλή και δημιουργική θητεία, επισήμανε ότι είναι αναγκαία η θεσμοθέτηση της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης και σημείωσε πως για να επιτευχθεί ο στόχος ενός επιτελικού κράτους χρειάζεται να είναι διακριτά τα όρια μεταξύ αυτοδιοίκησης και κεντρικής διοίκησης. «Είναι ώρα να προχωρήσουμε στην υλοποίηση της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης. Η μεταφορά αρμοδιοτήτων και πόρων είναι εφικτή μόνο με την μεταφορά συγκροτημένων δομών από την κεντρική και την αποκεντρωμένη δημόσια διοίκηση στην τοπική αυτοδιοίκηση. Περιφέρειες και Υπουργείο Εσωτερικών είναι ανάγκη να συνεργαστούμε στενά για να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί» τόνισε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα ζητήματα κινητικότητας και της αδυναμίας κάλυψης των κενών που υπάρχουν σε υπηρεσίες των Περιφερειών. «Από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας μέχρι σήμερα 236 στελέχη της Περιφέρειας έχουν μετακινηθεί σε Υπουργεία και φορείς με συνέπεια οι υπηρεσίες μας να είναι υποστελεχωμένες. Επιπλέον υπάρχουν υπάλληλοι που υπηρετούν σε ελεγκτικούς μηχανισμούς και δεν προβλέπεται ούτε καν η καταβολή οδοιπορικών. Καθημερινά καταβάλλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κάλυψη των ελλείψεων που υπάρχουν»

Επίσης ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής και τόνισε την ανάγκη να γίνει και για τις Περιφέρειες ένα ξεχωριστό πρόγραμμα χρηματοδότησης έργων που θα αφορούν σημαντικές υποδομές και στην ασφάλεια των πολιτών. Τέλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει καλό κλίμα συνεργασίας με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου εσωτερικών, κάτι το οποίο θα συμβάλει στη συνέχιση των θεσμικών μεταρρυθμίσεων και στη μετάβαση σε μια νέα εποχή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

[formidable id=2]