Thursday, March 28, 2024

Latest Posts

Παρουσιάζει σήμερα η Νίκη Κεραμέως τις αλλαγές σε Πανελλαδικές και πανεπιστήμια

Το σχέδιο νόμου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις , την πανεπιστημιακή αστυνομία και την κατάργηση των «αιώνιων» φοιτητών παρουσιάζει σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Συγκεκριμένα στις 11:30 το πρωί θα ανακοινωθεί σε κοινή διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη, το σχέδιο Νόμου για τη βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ, ανώτατο όριο φοίτησης στα ΑΕΙ και την Ομάδα Προστασίας των Πανεπιστημίων, «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις».

Στη συνέντευξη θα παραβρεθούν και οι υφυπουργοί Παιδείας Ζέττα Μακρή και Άγγελος Συρίγος που θα αναφερθούν σε θέματα εκπαιδευτικής επικαιρότητας, συμπεριλαμβανόμενης και της έναρξης λειτουργίας των σχολείων. Τα σχέδιο νόμου εστιάζει στην ελάχιστη βάση εισαγωγής για την είσοδο στο Πανεπιστήμιο, εισαγωγή διπλών μηχανογραφικών με περιορισμένη επιλογή σχολών στο πρώτο, δυνατότητα εισαγωγής από τα ΙΕΚ στο Πανεπιστήμιο αλλά και ελεγχόμενη είσοδο στα Πανεπιστήμια και στην ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

[formidable id=2]