Thursday, March 28, 2024

Latest Posts

Ο Νουρμαγκομέντοφ αποσύρθηκε αήττητος στα 32 χρόνια του (βίντεο)

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στις μικτές ελαφρές πολεμικές τέχνες (MMA), Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ, αήττητος και στους 29 αγώνες της καριέρας του, ανακοίνωσε προς έκπληξη όλων την απόσυρσή του σε ηλικία 32 ετών, για να τηρήσει μια υπόσχεση που είχε δώσει στη μητέρα του.

Ο Ρώσος έκανε την ανακοίνωση μετά τη νίκη επί του Αμερικανού Τζάστιν Γκέτσι το Σάββατο το βράδυ στο Αμπού Ντάμπι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), στον πρώτο αγώνα του μετά το θάνατο του πατέρα του (ήταν ο προπονητής του) στις 3 Ιουλίου 2020, από επιπλοκές που του δημιούργησε η Covid-19.

«(Η μητέρα μου) δεν ήθελε να παλέψω χωρίς τον μπαμπά μου στο πλευρό μου, και της είπα ότι θα ήταν ο τελευταίος αγώνας μου», αποκάλυψε μετά τη νίκη του, που ήρθε με τεχνικό νοκ-άουτ στο δεύτερο γύρο.

«Είμαι ο αναμφισβήτητος και αήττητος πρωταθλητής με τις 13 νίκες και 0 ήττες (σ.σ.: στο UFC, το πιο διάσημο πρωτάθλημα στο MMA) και τις 29 νίκες και καμία ήττα σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου στο MMA», συνέχισε.

«Ήταν το όνειρο του πατέρα μου», πρόσθεσε. Ο Νουρμαγκομέντοφ κατέχει την ελαφριά ζώνη από τον Απρίλιο του 2018, ενώ τον Οκτώβριο του ίδιου έτους νίκησε τον θρύλο του MMA, Κόνορ ΜακΓκρέγκορ. Ο Ιρλανδός χαιρέτησε τον νεαρό «παλαίμαχο», στέλνοντάς του μέσω Twitter «σεβασμό και συλλυπητήρια ξανά».

Ο Αμερικανός Ντάνιελ Κόρμιερ, πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής ελαφρών (2015-2018) και βαρέων βαρών (2018-2019) του UFC, έστειλε μέσω Twitter επίσης τα συγχαρητήριά του «στον μεγαλύτερο πρωταθλητή στην ιστορία του UFC».

Το Ultimate Fighting Championship (UFC) θεωρεί ότι οι 29 νίκες του Νουρμαγκομέντοφ χωρίς απώλεια είναι «κληρονομιά που όμοιά της δεν θα υπάρξει ποτέ».

Ο πρόεδρος του UFC, Ντάνα Γουάιτ, αποκάλυψε ακόμη, σε συνέντευξη Τύπου, ότι ο «αετός του Νταγκεστάν» (δημοκρατία του Βόρειου Καυκάσου με πλειοψηφία των Μουσουλμάνων) έσπασε το πόδι του πριν από τρεις εβδομάδες, ενώ προετοιμαζόταν γι΄ αυτόν τον αγώνα.

«Με όσα πέρασε αυτός ο τύπος, είμαστε όλοι τυχεροί που τον είδαμε να παλεύει απόψε», επαίνεσε τον Νουρμαγκομέντοφ

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

[formidable id=2]