Thursday, March 28, 2024

Latest Posts

Ο Δήμος Αθηναίων δεν αφήνει αβοήθητες τις ευάλωτες ομάδες στην πανδημία

Με στόχο να μην μείνει και να μην αισθάνεται μόνος και αβοήθητος ούτε ένας άνθρωπος στην πόλη, αυτή την κρίσιμη περίοδο της κοινωνικής απομόνωσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο Δήμος Αθηναίων ενίσχυσε και ενεργοποιεί άμεσα τον ειδικό μηχανισμό στήριξης «Βοήθεια στο Σπίτι Plus».

Πρόκειται για ένα προσεκτικά οργανωμένο και μεθοδικό σχέδιο το οποίο εκπονήθηκε και λειτούργησε εξαιρετικά αποτελεσματικά την περίοδο της πρώτης καραντίνας, για να βοηθήσει συμπολίτες μας που ζουν στον Δήμο Αθηναίων και ανήκουν σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Κυρίως ηλικιωμένους αλλά και μοναχικούς ανθρώπους που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν και χρειάζεται να προμηθεύονται απρόσκοπτα τα απαραίτητα τρόφιμα και φάρμακα αλλά και να έχουν διάφορες άλλες μορφές υποστήριξης στο διάστημα που υπάρχουν περιορισμοί στην κυκλοφορία ή οι ίδιοι δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν για τον οποιοδήποτε λόγο.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι Plus” θα υποδέχεται και θα διεκπεραιώνει αιτήματα για τρόφιμα και φάρμακα κατοίκων της Αθήνας που πάσχουν από χρόνια νοσήματα ή άλλες ασθένειες, είναι ηλικιωμένοι και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από οικείους τους, αλλά και μοναχικά άτομα που δεν δύνανται να αυτοεξυπηρετηθούν.

Ο Δήμος Αθηναίων αξιοποιώντας την εμπειρία από την εφαρμογή του «Βοήθεια στο Σπίτι Plus» κατά τη διάρκεια της άνοιξης, δημιούργησε, αυτή τη φορά, ένα τηλεφωνικό κέντρο αποκλειστικά για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Οι κάτοικοι του Δήμου που πληρούν τις προϋποθέσεις μπορούν να καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο που διαθέτει πολλαπλές γραμμές, 210-3428745 (Δευτέρα ως Παρασκευή από 09.00 ως τις 17.00), για την καταγραφή και την αξιολόγηση των αναγκών τους από ομάδα ειδικών.

Κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές και αρωγοί του προγράμματος, θα διεκπεραιώνουν το συντομότερο δυνατόν τα αιτήματα για παροχή βοήθειας στο σπίτι με όλα τα μέτρα ασφάλειας που προβλέπει ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία.

Στο πλαίσιο του προγράμματος παρέχονται ακόμα:

Συνταγογράφηση – Παράδοση φαρμάκων από φαρμακεία και φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.
Αγορά και παράδοση τροφίμων από supermarket και λαϊκές αγορές.
Μεταφορές σε νοσοκομεία – παραλαβή εξετάσεων κλπ.
Συνδρομή σε υγειονομικές υπηρεσίες.
Διεκπεραίωση διοικητικών υπηρεσιών
Μέσω του «Βοήθεια στο Σπίτι Plus» θα γίνεται επίσης κατ΄ οίκον διανομή τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Κόμβου και του Κοινωνικού Φαρμακείου του Κ.Υ.Α.Δ.Α. που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, καθώς και των προγραμμάτων που πρόσφατα εγκαινίασε το Κ.Υ.Α.Δ.Α. για τις οικογένειες που έχουν ήδη πληγεί με απώλεια εισοδήματος ή/και εργασίας από την πανδημία- εφόσον τα μέλη τους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (Κ.Υ.Α.Δ.Α. τηλ. 210 5246515-516).

Επίσης , θα διανεμηθούν κατ οίκον πακέτα τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών στις περίπου 1.500 τετραμελείς και πολυμελείς οικογένειες δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ.

«Στο πρώτο κύμα της πανδημίας, το «Βοήθεια στο σπίτι plus» έγινε η ασπίδα προστασίας για κάθε ευάλωτο συμπολίτη μας. Έγινε στήριγμα για όλους εκείνους που βρέθηκαν μόνοι τους σε αυτόν τον υγειονομικό πόλεμο που βιώνουμε όλοι μας. Είναι ένα πρόγραμμα που αποτελεί την καρδιά της πρόνοιας στην Αθήνα και γι αυτό, όχι μόνο το ενεργοποιούμε και σε αυτό το κύμα, αλλά το ενισχύουμε και προσπαθούμε ακόμη περισσότερο να μεγαλώσει»τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

[formidable id=2]