Tuesday, April 16, 2024

Latest Posts

Ομόφωνο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας για τη λειτουργία της Εθνικής Τράπεζας στον Περισσό

Το θέμα της επικείμενης διακοπής λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος στον Περισσό συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Δευτέρας 7 Δεκεμβρίου του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας.

Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα εκφράζοντας την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό της τοπικής κοινωνίας για την πρόθεση της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος να προχωρήσει στην αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματός της στον Περισσό, απαιτώντας την ανάκληση της απόφασης που θα επιφέρει μεγάλη ταλαιπωρία σε χιλιάδες πολίτες του Περισσού, αλλά και ευρύτερα της Νέας Ιωνίας με την ενδεχόμενη συγχώνευση των τραπεζικών καταστημάτων.

Ακολουθεί το ψήφισμα:

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ

Η διαχρονική πολιτική των διοικήσεων των τραπεζών, με στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους, έχει συρρικνώσει την τελευταία δεκαετία το δίκτυο των καταστημάτων κατά 50% και την απασχόληση κατά 34,3%.

Στη βάση αυτής της πολιτικής οι διοικήσεις έχουν αναγγείλει ότι θα κλείσουν 41 καταστήματα της «Εθνικής Τράπεζας» και 45 καταστήματα της «Τράπεζας Πειραιώς» σε όλη την Ελλάδα. Σε αντίστοιχο κλείσιμο καταστημάτων έχουν προχωρήσει και οι άλλες δυο «συστημικές» τράπεζες, η «Alpha Bank» και η «EUROBANK».

Ειδικά αυτή την περίοδο με αφορμή την πανδημία, με τα προγράμματα «εθελούσιας» εξόδου, εν μέσω απειλών και αφόρητων πιέσεων, ωθούν στην ανεργία το τακτικό προσωπικό τους.

Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής κλείνει και το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στον Περισσό το οποίο εξυπηρετεί εδώ και 30 χρόνια ένα μεγάλο μέρος των 30 χιλιάδων κατοίκων του.

Το κλείσιμο των καταστημάτων σε συνθήκες πανδημίας, εκτός από τους κινδύνους που θα δημιουργηθούν εξ αιτίας της αύξησης του συνωστισμού, θα δημιουργήσει και πρόσθετα προβλήματα σε χιλιάδες συνταξιούχους, υπαλλήλους, μικροεπαγγελματίες κάτοικους του Περισσού οι οποίοι θα υποχρεωθούν να τρέχουν στο κέντρο υποκατάστημα της Ν. Ιωνίας.

Το δημοτικό συμβούλιο της Ν. Ιωνίας και οι δεκάδες φορείς και σωματεία της Τοπικής Κοινωνίας εκφράζουν την διαφωνία τους απέναντι στην απόφαση της διοίκησης της ΕΤΕ και απαιτούν να μην κλείσει το συγκεκριμένο κατάστημα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων (λόγω και του εκβιασμού της εθελουσίας εξόδου) αλλά και των κατοίκων του Περισσού.

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

[formidable id=2]