Friday, March 29, 2024

Latest Posts

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Τα εκπαιδευτικά του προγράμματα στο διαδίκτυο

Τα δημοφιλή εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, που μεγάλωσαν γενιές και γενιές, θα πραγματοποιούνται από φέτος και online.

Η διαδικτυακή αυτή δράση μάλιστα θα πραγματοποιείται όχι μόνο κατά τη διάρκεια που το μουσείο θα παραμένει κλειστό αλλά σε μόνιμη βάση δίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής σε οικογένειες απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και σε ελληνόφωνα παιδιά της ομογένειας στο εξωτερικό.

Μέχρι και τον Μάϊο, κάθε Σαββατοκύριακο, παιδιά και γονείς σε κάθε γωνιά του πλανήτη θα μπορούν να γνωρίσουν διαδικτυακά το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από παραμύθια, διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, θέατρο, φωτογραφία και μουσική!

Τα online εργαστήρια Σαββατοκύριακου υλοποιούνται με την υποστήριξη της Eurolife FFH, στρατηγικού συνεργάτη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Στο πρώτο διαδικτυακό εργαστήριο του 2021, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 31 Ιανουαρίου μεταξύ 11.00 και 13.00, οι μικροί επισκέπτες, ηλικίας από 4 έως 6 ετών, θα έχουν την δυνατότητα να περάσουν την πόρτα του Μουσείου και να περιπλανηθούν στις μεγάλες αίθουσές του. Θα παρατηρήσουν μεγάλα και μικρά ειδώλια και θα ψάξουν να βρον τους ήρωες του παραμυθιού. Μια κομψή πριγκίπισσα, ένας ευθυτενής πολεμιστής και ένας επιβλητικός βασιλιάς κρύβονται ανάμεσα τους.

Από εκεί, ξεκινάει το παραμύθι μας, ένα παραμύθι που θα μας γυρίσει στα πέρατα του κόσμου για να βρούμε το πιο δυνατό πλάσμα και να ξυπνήσουμε τη φαντασία μας. Το παιχνίδι με τα ειδώλια και τα σχήματα μάς δίνει τα εργαλεία να δημιουργήσουμε. Απλά υλικά από το σπίτι μεταμορφώνονται στα χέρια των παιδιών σε κυκλαδικά και κυπριακά ειδώλια για να ξεπηδήσουν οι δικοί τους ήρωες, οι δικοί τους βασιλιάδες.

Τα υλικά που θα χρειαστεί να έχουν τα παιδιά είναι λευκά χαρτιά Α4. Μερικές σελίδες από εφημερίδα ή μια σακούλα χάρτινη από μανάβη ή πολύχρωμα φύλλα Α4, μολύβι , μαρκαδόρους ή λαδοπαστέλ, ψαλίδι και κόλλα stick ή ρευστή.

Τα εισιτήρια συμμετοχής κοστίζουν 8 ευρώ για ένα γονέα και ένα παιδί και μπορείτε να τα βρείτε ΕΔΩ

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

[formidable id=2]