Friday, March 29, 2024

Latest Posts

Μεταξουργείο: Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία διακινούσε συστηματικά ναρκωτικές ουσίες στην περιοχή του Μεταξουργείου.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της ανωτέρω υπηρεσίας, συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί, μέλη της ανωτέρω εγκληματικής οργάνωσης. Συγκατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση τυγχάνουν και έξι αλλοδαποί που ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται.

Ακόμη, συνυποβλήθηκε και δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με πολυμελή σπείρα, που δραστηριοποιείται στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή του Μεταξουργείου, συστήθηκε ειδική ομάδα από την ανωτέρω Υπηρεσία, για τον εντοπισμό και τελικά την αποδόμησή της.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα: Η διακίνηση πραγματοποιούνταν στην περιοχή του Μεταξουργείου και κυρίως στις οδούς Ιάσωνος, Κολοκυνθούς και Κεραμεικού. Οι ναρκωτικές ουσίες αποκρύπτονταν σε δέντρα, σε θόλους αυτοκινήτων, σε κάδους απορριμμάτων, σε παρτέρια αλλά και σε διάφορα σημεία των δρόμων, όπως κάτω από σταθμευμένα οχήματα ή φρεάτια. Στην περιοχή προσέγγιζαν καθημερινά μεγάλος αριθμός τοξικοεξαρτημένων για να προμηθευτούν ναρκωτικές ουσίες. Αποκαλύφθηκε πλήθος αγοραπωλησιών ναρκωτικών ουσιών.

Όσον αφορά τη δομή και τη σύνθεση της οργάνωσης διαπιστώθηκε:

Η οργάνωση δραστηριοποιούνταν σε πολύωρη καθημερινή βάση, σε υποομάδες με εναλλαγές μελών διακινώντας ηρωίνη-κοκαΐνη και κάνναβη.

Κατά την πώληση των ναρκωτικών ουσιών, οι ρόλοι των μελών εναλλάσσονταν σε διακινητές-τσιλιαδόρους και ταμίες. Ένας εκ των συλληφθέντων, ιδιοκτήτης καταστήματος «ΜΙΝΙ-ΜΑΡΚΕΤ», πλησίον του σημείου, ήταν επιφορτισμένος με την παρατήρηση της κίνησης των Αστυνομικών Δυνάμεων, ενημερώνοντας παράλληλα τα λοιπά μέλη της οργάνωσης και κατευθύνοντας τις κινήσεις τους.

Ακόμη για τη μεθοδολογία της δράσης τους προέκυψε: Οι ναρκωτικές ουσίες που προορίζονταν για άμεση διάθεση, αποκρύπτονταν είτε σε θυλάκια των ρούχων τους, είτε σε “καβάτζες”, όπως αναφέρθηκαν παραπάνω, ώστε σε περίπτωση επικείμενου αστυνομικού έλεγχου να δυσχεραίνεται ο εντοπισμός και η σύλληψή τους.

Η ηρωίνη πωλούνταν σε αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες βάρους από 0,1 έως 0,2 γραμμ. με ορισθείσα τιμή -5- ευρώ έκαστη. Η κάνναβη πωλούνται σε αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίας βάρος από 2,5 έως 4,5 γραμμ. με ορισθείσα τιμή -5- έως -10- ευρώ έκαστη. Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, το χρηματικό ποσό των -12.095- ευρώ, -264- γραμμάρια κάνναβης, -4- γραμμάρια ηρωίνης, -15- κινητά τηλέφωνα, πλήθος νάιλον συσκευασιών επιμερισμού και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Σχεδόν το σύνολο των κατηγορουμένων έχει συλληφθεί στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και σε βάρος μελών της οργάνωσης έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα προς ταυτοποίηση και άλλων μελών της οργάνωσης συνεχίζεται.

Πηγη:protothema.gr

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

[formidable id=2]