Saturday, April 20, 2024

Latest Posts

Κρήτη: Συλλήψεις για παράνομα καπνικά προϊόντα σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο

Ένας άνδρας συνελήφθη στο Ρέθυμνο για παραβάσεις της νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα ενώ οι αστυνομικοί κατάσχεσαν περισσότερα από 2,5 κιλά καπνού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου, αξιοποιώντας στοιχεία που είχαν στη διάθεση τους, πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο άνδρας όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν η συγκεκριμένη ποσότητα του καπνού και είκοσι τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εννιακόσια (900) χάρτινα μέρη τσιγάρου κενά και τέσσερις (4) συσκευές γεμίσματος τσιγάρων. Η ποσότητα του καπνού θα αποσταλεί στο Τελωνείο Ρεθύμνου.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικού Τμήμα Μυλοποτάμου, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, και δυο αλλοδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Η σύλληψή τους έγινε στο πλαίσιο ειδικών ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής και διακίνησης καπνού και τσιγάρων και πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια ελέγχου σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας του ενός εκ των συλληφθέντων όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 86 συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν συνολικά 12 κιλά και 40 γραμμάρια καπνού, χωρίς να φέρουν την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικού Τμήμα Φαιστού, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

[formidable id=2]