Friday, April 19, 2024

Latest Posts

Κορωνοϊός: Προς lockdown η Θεσσαλονίκη -Τα έξτρα μέτρα που εξετάζονται για όλη τη χώρα

Την εφαρμογή ενός lockdown στην Θεσσαλονίκη αναμένεται να εισηγηθεί σήμερα για την Θεσσαλονίκη η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων μετά το νέο θλιβερό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού. Τα νέα μέτρα που εξετάζονται.

Οι λοιμωξιολόγοι, σε έκτακτη συνεδρίαση χθες που αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα το πρωί, εξέτασαν τα τελευταία δεδομένα μετά και τα 1.547 κρούσματα που διαγνώστηκαν το προηγούμενο 24ωρο και θα προτείνουν συγκεκριμένα μέτρα στον πρωθυπουργό, με την Θεσσαλονίκη να βρίσκεται στο επίκεντρο, μετά την ραγδαία αύξηση που παρουσίασε στα κρούσματα, με 384 μόνο χθες.

Ποια μέτρα εξετάζουν οι λοιμωξιολόγοι

Ενα από αυτά τα μέτρα, σύμφωνα και με τον καθηγητή Χαράλαμπο Γώγο, είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων από Νομό σε Νομό, γι’ αυτούς που βρίσκονται σε «πορτοκαλί» και φυσικά «κόκκινο» συναγερμό.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως τα περισσότερα μέτρα που συζητούν οι λοιμωξιολόγοι είναι «συμπληρωματικά» των μέτρων που ήδη υπάρχουν, αλλά σε πιο αυστηρό πλαίσιο. Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι εάν τηρηθούν τα μέτρα και οι αποστάσεις στην εστίαση, μπορεί να μην απαιτηθεί να μειωθεί το ωράριο λειτουργίας τους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί, πέρα από το lockdown στην Θεσσαλονίκη, είναι τα εξής:

Η απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού και στις «πορτοκαλί» περιοχές, κάτι που γίνεται ήδη στις «κόκκινες».
Χρήση μάσκας παντού και στις «κίτρινες» περιοχές.
Στο χώρο της εστίασης εξετάζεται το ενδεχόμενο να φορούν όλοι μάσκες και στο τραπέζι, με αφαίρεση μόνο για το φαγητό.
Συστάσεις για την μουσική που όσο πιο χαμηλά είναι, τόσο λιγότερο αναγκάζονται να μιλούν δυνατότερα, καθώς έχει αποδειχτεί ότι ένα λεπτό δυνατής ομιλίας μπορεί να παραγάγει πάνω από 1.000 αερολύματα.
Στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν αναφερθεί επίσης το τελευταίο διάστημα και το ενδεχόμενο να κλείνει νωρίτερα η εστίαση (στις 9 αντί τα μεσάνυχτα), μέτρο που προς το παρόν, σύμφωνα με δηλώσεις και του Α. Γεωργιάδη, δεν φαίνεται να επιβάλλεται.

Κορωνοϊός: Θλιβερά ρεκόρ κρουσμάτων και διασωληνωμένων, 603 θάνατοι

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε μία σειρά από θλιβερά ρεκόρ στην πανδημία. Το ένα αφορά τα κρούσματα που ανήλθαν σε 1.547, αριθμός άνευ προηγουμένου, με το σύνολο να ανέρχεται από την αρχή της πανδημίας σε 34.299 περιπτώσεις.

Αρνητικό ρεκόρ είναι και οι 108 διασωληνωμένοι, καθώς αυξήθηκαν κατά έξι σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα.

Aκόμη, χθες έσπασε το όριο των 600 θανάτων, καθώς άλλοι δέκα ασθενείς απεβίωσαν, με το σύνολο να ανέρχεται σε 603.

Θλιβερά ρεκόρ κρουσμάτων είχαμε και στην Αττική, που ξεπέρασε το όριο των 400 για πρώτη φορά (419), αλλά και στην Θεσσαλονίκη με 384.

Αρνητικό ρεκόρ είχαμε και στις Σέρρες όπου ο αριθμός ήταν τριψήφιος για πρώτη φορά (158), ενώ πολύ υψηλά είναι τα νούμερα κρουσμάτων και σε Λάρισα (61), Ροδόπη (57) και Ιωάννινα (51).

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

[formidable id=2]