Wednesday, April 24, 2024

Latest Posts

Κορονοϊός: 60 κρούσματα στον «Άγιο Παντελεήμονα» στη Θεσσαλονίκη, νεκρή 46χρονη νοσοκόμα

Εξήντα περιθαλπόμενους και αρκετούς εργαζόμενους θετικούς στον κορωνοϊό μετρά το μεγαλύτερο ίδρυμα προνοιακής φροντίδας στη Βόρεια Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας και των Βαλκανίων, το Παράρτημα Χρονίων Παθήσεων «Ο Άγιος Παντελεήμων» του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, με έδρα στη Θεσσαλονίκη.

Στον «Άγιο Παντελεήμονα» όλοι, διοίκηση, εργαζόμενοι, συνεργαζόμενοι και περιθαλπόμενοι, λειτουργούν στο «κόκκινο» από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Σύμφωνα με το voria.gr σε προληπτικό τεστ βγήκαν θετικοί δυο εργαζόμενοι και τα επαναλαμβανόμενα τεστ άρχισαν να βγαίνουν σταδιακά θετικά και για κάποιους περιθαλπόμενους.

Συνολικά περίπου 60 περιθαλπόμενοι και αρκετοί εργαζόμενοι διαγνώστηκαν θετικοί σε ένα ίδρυμα, το οποίο φιλοξενεί περίπου 300 περιθαλπόμενους και εργάζονται περισσότερα από 200 άτομα.

Το δυσάρεστο είναι ότι ήδη μια 46χρονη βοηθητική νοσοκόμος, παντρεμένη χωρίς παιδιά, έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Η νοσοκόμα σύμφωνα με την ενημέρωση, ήταν σε άδεια όταν ενημέρωσε τη διεύθυνση της νοσηλευτικής υπηρεσίας του ιδρύματος πως είναι εμπύρετη. Τέθηκε εκτός υπηρεσίας, ακολούθησε η νοσηλεία και ενώ η κατάστασή της ήταν σταθερή, υποτροπίασε και τελικά έχασε τη ζωή της.

Οι προληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ στους εργαζόμενους του ιδρύματος, αλλά και όλων των παραρτημάτων είναι συνεχείς. Αύριο μάλιστα θα γίνει άλλος ένας προληπτικός έλεγχος από τον ΕΟΔΥ.

Η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, Βίκη Νάκου, που έχει υπό την εποπτεία της το συγκεκριμένο ίδρυμα και τα άλλα αντίστοιχα κέντρα, διαβεβαίωσε ότι τηρούνται πλήρως όλα τα απαιτούμενα μέτρα και μάλιστα με πολύ πιο αυστηρό τρόπο, ενώ οι έλεγχοι είναι διαρκείς σε εβδομαδιαία βάση.

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

[formidable id=2]