Wednesday, April 24, 2024

Latest Posts

Κορονοϊός: Κρίσιμο το επόμενο 15μερο – Τα μέτρα που εξετάζονται

Κρίσιμο θεωρείται το διάστημα των επόμενων 15 ημερών, ως το πρώτο δεκαήμερο δηλαδή του Νοεμβρίου, για τα επόμενα βήματα κατά της πανδημίας του κορονοϊού. Οι επιδημιολόγοι τονίζουν πως μετά τα νέα μέτρα, η εξάπλωση του κορονοϊού δεν έχει ανακοπεί, αλλά περιμένουν να δουν τα αποτελέσματα από τους περιορισμούς και τα lockdown που έχουν τεθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Αρκετές περιοχές, όπως η Καστοριά, η Κοζάνη, οι Σέρρες, τα Ιωάννινα και φυσικά η Αττική και η Θεσσαλονίκη, παρουσιάζουν υψηλότατα ποσοστά κρουσμάτων, ωστόσο οι ειδικοί τονίζουν πως πρέπει να περιμένουν 10 με 15 ημέρες για να διαπιστώσουν αν τα μέτρα έχουν πιάσει τόπο και αν ο κορωνοϊός έχει καταφέρει να διεισδύσει περισσότερο στην κοινότητα.

«Επειδή ο χρόνος επώασης είναι μετά τις 7 ημέρες-10 ημέρες, η τελική αποτίμηση θα γίνει σε 10-15 ημέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής μικροβιολογίας Άλκης Βατόπουλος στην ΕΡΤ.

Μάλιστα, ιδιαίτερα κρίσιμα θεωρούν τα επόμενα 24ωρα στις περιοχές της βόρειας Ελλάδας όπου παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων, με περιοχές όπως τις Σέρρες και τα Ιωάννινα, να βρίσκονται μία ανάσα από το να ανέβουν στο επίπεδο 4 του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας.

Σκέψεις για νέο περιορισμό ωραρίου στην εστίαση

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι ειδικοί σε περίπτωση που στο διάστημα αυτό δεν δουν αισθητή μείωση των κρουσμάτων, θα επεξεργαστούν νέα μέτρα, με ένα από αυτό να είναι ένας περαιτέρω περιορισμός του ωραρίου για κάποιες κατηγορίες της εστίασης.

Το γενικό lockdown θα ήταν η έσχατη λύση, όπως τόνισε και ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ.

«Γενικό lockdown η έσχατη λύση, θα έκανε κακό στην οικονομία. Οι επιπτώσεις ενός τέτοιου μέτρου θα έχει επιπτώσεις οδυνηρές. Θα ήταν έσχατη λύση» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

[formidable id=2]