Thursday, March 28, 2024

Latest Posts

Κορονοϊός Ελλάδα: 2384 νέα κρούσματα, 263 συμπολίτες μας διασωληνωμένοι και 41 θανάτους

Στα ύψη τα νέα κρούσματα σήμερα, Τρίτη 10 Νοεμβρίου, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2384 νέα κρούσματα. Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, ακόμα 41 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους, ενώ οι διασωληνωμένοι είναι 263

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 2384 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 50 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 60570, εκ των οποίων το 54.2% άνδρες.

4510 (7.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 16382 (27.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

263 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 71 (27.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 336 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 41 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 866 θανάτους συνολικά στη χώρα. 351 (40.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έτοιμο το συμβόλαιο Pfizer – Κομισιόν για 300 εκατομμύρια δόσεις.

Τη συμφωνία της Κομισιόν με τη γερμανική εταιρεία BioNTech και Pfizer επιβεβαίωσε πριν από λίγο η Πρόεδρος της Κομισιόν.

Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν: «Αύριο εγκρίνουμε μια σύμβαση για έως και 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου που ανέπτυξε η γερμανική εταιρεία BioNTech και Pfizer. Αυτό είναι το πιο πολλά υποσχόμενο εμβόλιο μέχρι στιγμής», τονίζει η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

«Ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο είναι η καλύτερη μας ευκαιρία να νικήσουμε τον κορονοϊό και να επιστρέψουμε στην κανονική μας ζωή. Τους τελευταίους μήνες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται ακούραστα για να εξασφαλίσει δόσεις πιθανών εμβολίων», υπογραμμίζει.

«Μόλις αυτό το εμβόλιο γίνει διαθέσιμο, το σχέδιό μας είναι να το αναπτύξουμε γρήγορα, παντού στην Ευρώπη», διαβεβαιώνει. Αυτή θα είναι η τέταρτη σύμβαση με μια φαρμακευτική εταιρεία για την αγορά εμβολίων. Και περισσότερα θα έρθουν. Επειδή πρέπει να έχουμε ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο εμβολίων με βάση διαφορετικές τεχνολογίες.

«Έχουμε ήδη ξεκινήσει να συνεργαζόμαστε με τα κράτη μέλη για την προετοιμασία εθνικών εκστρατειών εμβολιασμού», καταλήγει η πρόεδρος της Κομισιόν. Σημειώνεται ότι νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με την Pfizer και την γερμανική BioNTech και θα υπογράψει συμβόλαιο «τις προσεχείς ημέρες» για την αγορά 300 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου τους κατά της Covid.

Η διανομή θα εξαρτηθεί από την έγκριση της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), ο οποίος δεν έχει ακόμη λάβει τα στοιχεία της κλινικής δοκιμής των de Pfizer/BioNTech: θα τα εξετάσει για να γνωμοδοτήσει προς την Κομισιόν, η οποία θα αποφασίσει για την χορήγηση άδειας κυκλοφορίας του εμβολίου. Σχεδόν φτάσαμε. Εν τω μεταξύ, ας είμαστε συνετοί και να παραμείνουμε ασφαλείς».

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

[formidable id=2]