Friday, March 29, 2024

Latest Posts

Κορονοϊός: Αυξάνεται η πίεση στο ΕΣΥ, γεμίζουν οι ΜΕΘ

Οι επιπτώσεις από την εκτίναξη του αριθμού των κρουσμάτων του κορονοϊού έχουν αρχίσει να γίνονται εμφανείς και στο σύστημα υγείας, με τις κλίνες COVID-19 να γεμίζουν με ταχείς ρυθμούς.

Καμπανάκια έχουν αρχίσει να χτυπούν στο σύστημα υγείας μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού την τελευταία εβδομάδα. Το Σάββατο τα νέα κρούσματα έφθασαν στον αριθμό ρεκόρ των 935, μια ανάσα από το φράγμα των 1000 κρουσμάτων και παρά τη χθεσινή υποχώρηση, η επιβάρυνση της διαρκούς ανοδου της τελευταίας περιόδου εχει αρχίσει να γίνεται εμφανής και στα νοσοκομεία.

Οι νοσηλείες έφθασαν χθες το βράδυ σε νέο ρεκόρ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες 922 άτομα νοσηλεύονται σε κλίνες COVID-19, με τους 119 εξ αυτών να αφορούν σε κλίνες ΜΕΘ. Εν ολίγοις, έχει ήδη καλυφθεί περίπου 50% των κλινών εντατικής θεραπείας! Αντίστοιχα, πάνω από τις μισές κλίνες ΜΕΘ έχουν καλυφθεί στα νοσοκομεία της Αττικής, στα οποία άλλωστε νοσηλεύονται και οι περισσότεροι ασθενείς, 74 από τις 119.

Επιπλέον, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι διασωληνωμένοι έφθασαν μια “ανάσα” από το ρεκόρ των 100 ασθενών σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, που είχε καταγραφεί στις 10 Οκτωβρίου. Αλλά και οι απλές κλίνες COVID-19 στα νοσοκομεία της χώρας έχουν καλυφθεί κατά το 1/3, ενώ οι ημερήσιες εισαγωγές διαμορφώθηκαν στις 89.

Έκθεση προόδου του Παρατηρητηρίου Covid-19
Στην 20η έκθεση προόοδου του Παρατηρητηρίου για τον COVID-19, που αφορά το διάστημα 15 έως 21 Οκτωβρίου, σημειώνεται πως το εν λόγω διάστημα καταγράφεεται σημαντική αύξηση στους μέσους όρους των ημερησίων κρουσμάτων και θανάτων με παράλληλη σταθεροποίηση στον ημερήσιο αριθμό διασωληνωμένων.

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

[formidable id=2]