Friday, March 29, 2024

Latest Posts

Η εκτέλεση του Ιρανού επιστήμονα σχεδιάστηκε από 62 άτομα – Πώς στήθηκε η ενέδρα

Εξαιρετικά σημαντικές πληροφορίες για την εκτέλεση του Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα Mohsen Fakhrizadeh έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την dailymail.

Σύμφωνα με την dailymail που επικαλείται πληροφορίες από τον Ιρανό δημοσιογράφο Mohamad Ahwaze, μια ομάδα 62 ατόμων, ασχολήθηκε με τη δολοφονία του επιστήμονα τις κινήσεις του οποίου παρακολουθούσε βήμα- βήμα. Οι 12 από αυτούς, μεταξύ των οποίων και 2 ελεύθεροι σκοπευτές, του έστησαν ενέδρα στην πόλη Absard, 50 μίλια ανατολικά της Τεχεράνης και οι υπόλοιποι 50, ήταν υπεύθυνοι για υλικοτεχνική υποστήριξη.

Ο Ιρανός δημοσιογράφος Ahwaze σύμφωνα με την dailymail, είπε ότι η επίθεση είχε προγραμματιστεί να γίνει σε έναν κυκλικό κόμβο στο Absard, στους πρόποδες της δεντρόφυτης λεωφόρου που εισέρχεται στην πόλη.

Η ενέδρα

Η ομάδα παρακολουθούσε τον Fakhrizadeh και ήξερε ότι επρόκειτο να μεταβεί την Παρασκευή από την Τεχεράνη στο Absard, το ορεινό καταφύγιο με τους 10.000 εύπορους κατοίκους που διατηρούσαν εκεί εξοχικές κατοικίες. Ο ίδιος ο Φαχριζάχ, 59 ετών, που θεωρείται ο πατέρας του Ιρανικού πυρηνικού προγράμματος είχε μια βίλα εκεί. Οι 12 δολοφόνοι – που περιγράφονται ως εξαιρετικά εκπαιδευμένοι και επικουρούμενοι από «υπηρεσίες ασφάλειας και πληροφοριών στο εξωτερικό» – αναπτύχθηκαν στο Absard, ενώ τα υπόλοιπα 50 άτομα στην ισχυρή ομάδα των 62 ατόμων βοήθησαν με υλικοτεχνική υποστήριξη. Δεν διευκρίνιστηκε αν ήταν στο Ιράν ή στο εξωτερικό.

Ένα Hyundai Santa Fe με τέσσερις επιβάτες, τέσσερις μοτοσικλέτες και δύο ελεύθερους σκοπευτές και ένα Nissan περίμεναν τον Fakhrizadeh στο σημείο της ενέδρας. Μισή ώρα πριν φτάσει το κομβόι του Fakhrizadeh που αποτελούνταν από τρία αλεξίσφαιρα αυτοκίνητα, η ηλεκτρική ενέργεια διακόπηκε στην περιοχή, ανέφερε ο Ahwaze. Η ομάδα ήταν στη θέση της όταν το πρώτο αυτοκίνητο πέρασε τον κυκλικό κόμβο. Καθώς πέρασε το τρίτο αυτοκίνητο, το Nissan εξερράγη, καταστρέφοντας πόλους ηλεκτρικού ρεύματος και πομπούς, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Η δύναμη της έκρηξης από τη βόμβα έριξε συντρίμμια τουλάχιστον 300 μέτρα μακριά, ισχυρίστηκε η κρατική τηλεόραση. Το δεύτερο αυτοκίνητο, στο ποίο επέβαινε ο Fakhrizadeh, πυροβολήθηκε από τους 12 δολοφόνους, συμπεριλαμβανομένων δύο ελεύθερων σκοπευτών. Ο Ahwaze έγραψε στο Twitter: «Σύμφωνα με ιρανικές διαρροές, ο αρχηγός της ομάδας δολοφονίας πήρε τον Φαχριτζάντε από το αυτοκίνητό του και τον πυροβόλησε για να βεβαιωθεί ότι σκοτώθηκε». Η ομάδα που χτύπησε στη συνέχεια εξαφανίστηκε, χωρίς να υποστεί καμία απώλεια, ανέφερε ο Ahwaze.

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

[formidable id=2]