Friday, March 29, 2024

Latest Posts

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής

Ένα υπερσύγχρονο οικολογικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο (eco car), απέκτησε σήμερα το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής η οποία με την παρέμβαση αυτή «σηματοδοτεί τη βούληση να προωθήσει κάθε εναλλακτική μορφή “καθαρής” ενέργειας».

«Παράλληλα με τη συνδρομή μας στην εθνική μάχη για τη διαχείριση της πανδημίας, δίνουμε και μία άλλη μάχη, να γυρίσουμε σελίδα στην Αττική, περνώντας σε μία νέα πράσινη εποχή», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης κατά την επίσκεψή του στο χώρο με αφορμή την παράδοση του αυτοκίνητου, καθώς και κάδων εσωτερικής ανακύκλωσης στο φορέα Διαχείρισης του Πάρκου. Τον περιφερειάρχη υποδέχθηκαν ο πρόεδρος αναπληρωτής καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Αθήνας Σταύρος Ζωγραφάκης και η γενική διευθύντρια του Φορέα Διαχείρισης.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που παρελήφθη έχει δυνατότητα χρήσης εντός του αστικού δημόσιου χώρου -είτε στο οδικό δίκτυο είτε στο χώρο του Μητροπολιτικού Πάρκου. Διαθέτει εξοπλισμό της πιο σύγχρονης τεχνολογίας -GPS, USB, SD CARD, MP5- στις ελάχιστες διαστάσεις που μπορεί να κατασκευαστεί ένα αυτοκίνητο. Έχει αυτονομία έως 300 χλμ. με κατανάλωση 1 ευρώ/100χλμ.

Η επιλογή του συγκεκριμένου οχήματος έγινε στο πλαίσιο της προσαρμογής στην εποχή των μηδενικών ρύπων, του σεβασμού του περιβάλλοντος και της ένταξης των νέων τεχνολογιών στην καθημερινότητα των πολιτών. Όπως υπογράμμισε ο περιφερειάρχης, «στο επίκεντρο της περιβαλλοντικής πολιτικής και παράλληλα με την προώθηση της ανακύκλωσης, είναι η ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης, η οποία αποτελεί βασικό συστατικό για να γίνει η Αττική μια από τις πιο σύγχρονες και καθαρές Περιφέρειες, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα».

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

[formidable id=2]