Thursday, March 28, 2024

Latest Posts

Επέτειος Πολυτεχνείου: Κατάθεση στεφάνων από Μητσοτάκη και Σακελαροπούλου (βίντεο)

Κατάθεση στεφάνων έγινε σήμερα το πρωί από τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Σακελαροπούλου.

Ο πρωθυπουργός μετέβη στο ιστορικό κτίριο του ΕΜΠ
Στεφάνι στο μνημείο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κατέθεσε στις δέκα το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενο από τον πρύτανη του ιδρύματος Ανδρέα Μπουντουβή.

Στη δήλωσή του σημείωσε ότι σήμερα έχει μεγάλη σημασία η προστασία της δημόσιας υγείας. Ο κ. Μητσοτάκης μπήκε από την είσοδο της οδού Τοσίτσα και αφού κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου αποχώρησε.

Σακελλαροπούλου: «Το Πολυτεχνείο μας διδάσκει ότι η Δημοκρατία απαιτεί αρετή και θυσίες»

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου καταθέτοντας στεφάνι.

Η κ. Σακελλαροπούλου βρέθηκε λίγο πριν τις 9 το πρωί στον χώρο του Πολυτεχνείου, στην Πατησίων και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των απανταχού φοιτητών που αγωνίστηκαν απέναντι σε ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Η ΠτΔ, με αφορμή την 47η έβδομη επέτειο από την εξέργερη του Πολυτεχνείου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι η αφετηρία της μεταπολιτευτικής μας δημοκρατίας. Μία κορυφαία πράξη αντίστασης, ένα σύμβολο πολιτικής ελευθερίας και αυτοκαθορισμού, που δεν καθόρισε μόνο μία γενιά και τους αγωνιστές της, στους οποίους σήμερα οφείλουμε την πιο υψηλή τιμή, αλλά την πιο προοδευτική περίοδο της σύγχρονης ιστορίας μας.

Το Πολυτεχνείο μας διδάσκει ότι η δημοκρατία απαιτεί αρετή και θυσίες. Μας υπενθυμίζει ότι οι νέοι είναι το πιο ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας.

Η φετινή επέτειος γιορτάζεται σε πρωτόγνωρες συνθήκες, λόγω της πανδημίας. Το μήνυμα που εκπέμπει, όμως, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, είναι καθολικό: η δημοκρατία δεν είναι μόνο καθεστώς ελευθερίας, αλλά και ευθύνης.

Η υπέρβαση της ατομικότητάς μας για το κοινό καλό, τη δημόσια υγεία και την αλληλεγγύη, είναι, σήμερα, ο δικός μας αγώνας».

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

[formidable id=2]