Tuesday, April 23, 2024

Latest Posts

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σόου χρυσαυγιτών, εκλιπαρούν με αστείες δικαιολογίες για να αποφύγουν τη φυλακή

Ευφάνταστα τα …επιχειρήματα των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής στο Eφετείο. «Έχω αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή από το 2019. Εργάζομαι ως εξωτερικός συνεργάτης του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, με μισθό 525 ευρώ» υποστήριξε ο Γιώργος Γερμενής στο δικαστήριο ενώ η υπεράσπιση ζήτησε από το Εφετείο εάν δεν κάνει δεκτό το αίτημά του πελάτη τους για αναστολή, να αποφασίσουν να εκτίσει την ποινή του με κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση. 

Γερμενής: Δεν με παίρναν σε δουλειά, όλοι φοβόντουσαν μήπως τους σπάσουν τα μαγαζιά

«Έχω αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή από το 2019. Δεν ασχολούμαι με την πολιτική και μετά από τρεις μήνες ανεργίας, τώρα εργάζομαι ως εξωτερικός συνεργάτης του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, με μισθό 525 ευρώ». Και ο Γιώργος Γερμενής, καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, επέλεξε να στηρίξει αυτοπροσώπως το αίτημά του να μην εκτίσει την ποινή του.

GERMENHS

Ο πρώην βουλευτής ανέπτυξε τους λόγους για τους οποίους ζητεί την αναστολή της ποινής του αναφέροντας: «Μετά το 18μηνο στη φυλακή, είχα βαρύτατους περιοριστικούς όρους. Τους τήρησα όλα τα χρόνια. Έχω δυο ανήλικα παιδιά 4 και 8 ετών. Η μεγάλη μου κόρη βίωσε άσχημα την προφυλάκισή μου. Σέβομαι την απόφαση και το δικαστήριό σας, αλλά δεν συμφωνώ με το περιεχόμενο της. Θέλω να παλέψω στο Εφετείο».

Όπως είπε ο πρώην βουλευτής: «Κατάφερα να πάρω το πτυχίο μου στο πανεπιστήμιο στην Αρχαιολογία- Ιστορία» και τόνισε πως δεν έβρισκε δουλειά καθώς είχε στιγματιστεί: «Εγώ είμαι αρτοποιός. Δεν βρέθηκε ούτε ένας που να θέλει να με πάρει στη δουλειά του, γιατί όλοι φοβόντουσαν μήπως τους σπάσουν τα μαγαζιά. Ευτυχώς βρέθηκε αυτή η θέση τώρα, γιατί εγώ συντηρώ την οικογένεια μου».

H υπεράσπιση του Γιώργου Γερμενή ζήτησε από το δικαστήριο εάν δεν κάνει δεκτό το αίτημά του πελάτη τους για αναστολή, να αποφασίσουν να εκτίσει την ποινή του με κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση και να έχει δικαίωμα κίνησης εντός του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου όπου κατοικεί.

Ο Μπούκουρας ζητά αναστολή γιατί ξέρει να φτιάχνει μόνο …πίτσες και πεϊνιρλί

Η συνήγορος υπεράσπισης του Στάθη Μπούκουρα Βάσω Πανταζή, η οποία υποστήριξε πως ο πελάτης της, το μόνο που ξέρει να κάνει στη ζωή του είναι πεϊνιρλί και τυρόπιτες. «Δεν ξέρει να κάνει κάτι άλλο», σημείωσε η δικηγόρος.

BOU

«Μέχρι να ολοκληρωθεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αν μπει φυλακή, θα έχει εκτίσει την ποινή του» ανέφερε η κ. Πανταζή, επισημαίνοντας στο τέλος: «κ. Πρόεδρε ο Μπούκουρας δεν ξέρει να κάνει τίποτα άλλο από πίτσες κι πεϊνιρλί».

BOUKOURAS

Eκλιπαρεί ο «σκληρός» Κασιδιάρης : Είμαι αθώος, δεν είναι δυνατόν να κρίνετε με 20.000 βίαιους διαδηλωτές έξω

«Ήρθα να υποβάλλω το αίτημα αναστολής μέχρι την έφεση. Και για να διακηρύξω την αθωότητά μου. Ο εισηγητής του βουλεύματος (σ.σ. κ. Νίκος Σαλάτας, είχε τη γνώμη πως δεν μπορεί να διωχθούν για εγκληματική οργάνωση ελλείψει οικονομικού κινήτρου) και η εισαγγελέας επί οκτώ ώρες δήλωσαν πως είμαι αθώος.

Πληρώ όλες τις προϋποθέσεις, όταν προφυλακίστηκα για ένα χρόνο τότε και τόνιζα πως είμαι αθώος. Ομοίως και τώρα επιμένω πως για το αδίκημα που κρίθηκα ένοχος, είμαι αθώος. Ζητώ το δικαίωμα να πάω στο εφετείο και εάν δεν την πάρω την αναστολή δεν θα έχω αυτό το δικαίωμα. Γιατί μέχρι να προσδιοριστεί το εφετείο δυστυχώς θα έχω εκτίσει αυτή την εξοντωτική ποινή.

KASIDIARHS

Για την ανεπανόρθωτη βλάβη, ξεκίνησα και πάλι την επαγγελματική ζωή μου, τη δουλειά μου, θα σας τα πουν οι συνήγοροί μου. Για δεύτερη φορά θα είμαι στη φυλακή χωρίς να έχω το δικαίωμα μιας κρίσης σε δεύτερο βαθμό.

Η ποινή των 13 ετών με εξοντώνει σε κάθε επίπεδο. Έχουν ήδη παραβιαστεί όσα αναφέρει η ΕΣΔΑ. Δεν είναι δυνατόν να κρίνετε με 20.000 βίαιους διαδηλωτές έξω από την αίθουσα. Βγήκαν όλοι οι πολιτικοί και προανήγγειλαν την απόφαση και πίεσαν με τρόπο παράνομο.

Μη μου στερήσετε αυτό το δικαίωμα που δικαιούνται όλοι οι Έλληνες πολίτες. Ακούστηκαν τρανταχτά νομικά επιχειρήματα. Σε όλα τα επίπεδα της διαδικασίας υπήρξαν δικαστές και εισαγγελείς που είπαν πως είμαι αθώος».

Mε πληροφορίες από dikaiologitika και ΑΠΕ – ΜΠΕ

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

[formidable id=2]