Friday, March 29, 2024

Latest Posts

Γ. Πατούλης: «Ένας χρόνος θητεία – τρία ακόμη χρόνια σκληρής δουλειάς»

«Στον ένα χρόνο θητείας μας καταφέραμε να δρομολογήσουμε πολλές από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, σε κρίσιμα ζητήματα-Τα επόμενα 3 χρόνια, θα είναι χρόνια σκληρής δουλειάς και προσφοράς στον πολίτη»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στο epoli.gr και στον δημοσιογράφο Κ. Κουφάκη.

Τους βασικούς άξονες του στρατηγικού σχεδίου που έχει διαμορφώσει η διοίκηση της Περιφέρειας με στόχο την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής, τις προτεραιότητες της νέας χρονιάς αλλά και τις προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει με αφορμή την πανδημία, προσδιορίζει ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Epoli.gr και στον δημοσιογράφο Κ. Κουφάκη. Παράλληλα αναφέρεται στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να προχωρήσουν στην Αυτοδιοίκηση με στόχο να γίνει επιτέλους πράξη η έννοια της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης.

«Λύσεις στη διαχείριση των απορριμμάτων και αποτελεσματικότερη θωράκιση της Αττικής στο επίκεντρο της πολιτικής μας»

Συνοψίζοντας τους βασικούς πυλώνες του σχεδίου που υλοποιεί η διοίκηση της Περιφέρειας με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών αλλά και την αναπτυξιακή τόνωση της Αττικής, ο κ. Πατούλης εστίασε στο ζήτημα της αποτελεσματικής διαχείρισης των απορριμμάτων. «Έχουμε δεσμευθεί ότι ως το 2025 θα έχει πάψει να λειτουργεί ο ΧΥΤΑ της Φυλής ως ανοικτή χωματερή. Αν και έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας, έχουμε περάσει σταθερά από το στάδιο των εξαγγελιών, στο στάδιο της υλοποίησης. Ενδεικτικά σας αναφέρω πως, όπως είχαμε δεσμευτεί, έχουμε ανάδοχο για τη μελέτη αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ, δεκάδες Δήμοι επικαιροποιούν τα τοπικά τους σχέδια, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. Παράλληλα, προχωράμε στην κατασκευή 3 νέων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων για τις ανάγκες του Κεντρικού Τομέα στη Φυλή, του Πειραιά στο Σχιστό και της Βορειοανατολικής Αττικής στο Γραμματικό, αξιοποιώντας το χρηματοδοτικό εργαλείο των ΣΔΙΤ» ανέφερε.

«Δεσμευόμαστε πως η Α’ Φάση της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου θα ολοκληρωθεί άμεσα και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, για να προκηρυχθεί τα ταχύτερο δυνατό και η Β’ Φάση του»

Παράλληλα τόνισε πως δίνεται έμφαση στη διαμόρφωση ενός ισχυρού κοινωνικού δικτύου για την προστασία ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, στην ενίσχυση της πολιτικής προστασίας με προτεραιότητα την επιτάχυνση ολοκλήρωσης των απαιτούμενων αντιπλημμυρικών έργων, στην υλοποίηση εμβληματικών αναπτυξιακών έργων όπως είναι η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου αλλά και στην προώθηση δράσεων για να μετατραπεί η Αττική σε Περιφέρεια-Πρότυπο στα ζητήματα υγείας.

«Η διαχείριση της πανδημίας αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση»

Κληθείς να ανατρέξει στις δυσκολότερες στιγμές στον πρώτο χρόνο θητείας, ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε πως η διαχείριση και αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης αποτέλεσε και αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση.
«Είχαμε μπροστά μας έναν άγνωστο κίνδυνο, ωστόσο δράσαμε έγκαιρα και με συντονισμένες ενέργειες καταφέραμε, κανένας πολίτης της Αττικής να μη μείνει μόνος, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος σε πολιτικές πρόληψης», ανέφερε χαρακτηριστικά και επικαλέστηκε όλες τις δράσεις της Περιφέρειας για την προστασία και τη στήριξη των πολιτών όπως, μεταξύ άλλων, τη σύσταση των Κινητών Ομάδων Επίσκεψης στο Σπίτι (ΚΟΕΣ) σε συνεργασία με τον ΙΣΑ για τη λήψη δειγμάτων, τη δημιουργία του τηλεφωνικού κέντρου 1110 στο οποίο απευθύνθηκαν πάνω από 130.000 πολίτες, αλλά και στην ενίσχυση μονάδων και φορέων υγείας του υπουργείου Υγείας με επικουρικό προσωπικό για την ανταπόκριση στις ανάγκες της επιδημίας Covid-19, προϋπολογισμού 110 εκ.

«Απαραίτητη η στελέχωση των Περιφερειών με επιπλέον προσωπικό»

Ερωτηθείς σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας, ο κ. Πατούλης εστίασε στην ανάγκη αποκέντρωσης πόρων και αρμοδιοτήτων με στόχο να γίνει πράξη η έννοια της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης. Ιδιαίτερα εστίασε στο πρόβλημα της υποστελέχωσης στις Περιφέρειες, επισημαίνοντας ότι προκαλεί σοβαρά λειτουργικά προβλήματα. « Στην Περιφέρεια Αττικής το τελευταίο διάστημα έχουμε χάσει 150 έμπειρα στελέχη μας τα οποία μετακινήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί», τόνισε.
Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη ο Περιφερειάρχης κάνοντας έναν απολογισμό του πρώτου χρόνου θητείας επισήμανε χαρακτηριστικά: «Μέσα σ΄ένα χρόνο θητείας και έχοντας μεσολαβήσει μία πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, ήδη καταφέραμε να δρομολογήσουμε πολλές από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, σε κρίσιμα ζητήματα. Τα επόμενα 3 χρόνια, θα είναι χρόνια σκληρής δουλειάς και προσφοράς στον πολίτη. Η Περιφέρεια Αττικής, η πρώτη μεταξύ των 13 Περιφερειών της Ελλάδας, μπορεί και πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, σε όλα τα επίπεδα».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

[formidable id=2]