Thursday, March 28, 2024

Latest Posts

Ασφαλείς στη Λυρική ή «Ο Μότσαρτ στην εποχή του κορονοϊού»

Με μια απρόσμενη διασκευή της άριας «του καταλόγου» από τον Ντον Τζοβάννι του Μότσαρτ, η Εθνική Λυρική Σκηνή ενημερώνει το κοινό για τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει για την προστασία από τον κορονοϊό.

Η Εθνική Λυρική σκηνή επέστρεψε μετά από επτά μήνες στις κλειστές αίθουσες με την πρεμιέρα της «Μαντάμα Μπαττερφλάι» την Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος και με την πρεμιέρα του μπαλέτου «Human Behaviour» την Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου στην Εναλλακτική Σκηνή.

Ακολουθώντας τις οδηγίες της Ελληνικής Πολιτείας, η ΕΛΣ εφαρμόζει αυστηρά όλα τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό. Στο πλαίσιο αυτό, με όπλο την τέχνη της όπερας και με τη δύναμη της μουσικής του Μότσαρτ, παρουσιάζει ένα νέο βίντεο με τίτλο «Ασφαλείς στη Λυρική», με στόχο να ενημερώσει το κοινό για τα μέτρα που έχουν ληφθεί σε όλους τους χώρους της στο ΚΠΙΣΝ.

Δείτε το βίντεο:

Στο βίντεο ο βαρύτονος Χάρης Ανδριανός ερμηνεύει μια διασκευή της άριας «του καταλόγου» από τον Ντον Τζοβάννι του Μότσαρτ. Αντί για τη λίστα των κατακτήσεων του Ντον Τζοβάννι, στη νέα εκδοχή της η άρια μιλάει για τον κατάλογο των μέτρων που έχει λάβει η Εθνική Λυρική Σκηνή για τη λειτουργία της στην εποχή του κορονοϊού.

Στο βίντεο, ο Χάρης Ανδριανός μάς υποδέχεται στο φουαγέ της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ με το κοστούμι του Λεπορέλλο (Ντον Τζοβάννι), στη συνέχεια βάζει τη στολή του ταξιθέτη, του ταμία και του καθαριστή, μεταμορφώνεται σε καλοντυμένη θεατή της Λυρικής και στο τέλος ανεβαίνει στη σκηνή με το κοστούμι της Μαντάμα Μπαττερφλάι τραγουδώντας το φινάλε της άριας: «ασφαλείς, εδώ, μαζί, φώτα, αυλαία, μουσική!».

Τη διασκευή του λιμπρέτου υπογράφει ο Δημήτρης Δημόπουλος, ενώ στο πιάνο συνοδεύει η Σοφία Ταμβακοπούλου. Τη σκηνοθεσία του βίντεο υπογράφουν οι Αλέξανδρος Ευκλείδης και Μιχάλης Ασθενίδης, πάνω σε μια ιδέα του Βασίλη Λούρα.

Με βάση τα περιοριστικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού COVID-19 που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, η Εθνική Λυρική Σκηνή ξεκίνησε τη λειτουργία της με 30% πληρότητα (420 θέσεις από το σύνολο των 1.400 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος και 96 θέσεις από το σύνολο των 322 στην Εναλλακτική). Επιπλέον, σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις οδηγίες της ελληνικής Πολιτείας, η πώληση των εισιτηρίων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά, ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο, την έξοδο και καθ’ όλη τη διάρκεια των παραστάσεων. Θα υπάρχουν τουλάχιστον δύο κενές θέσεις εκατέρωθεν των (μονών ή διπλών) θέσεων των καθημένων, θα αποφεύγεται ο συνωστισμός και θα διασφαλίζονται οι προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ θεατών, καθώς και μεταξύ θεατών και σκηνής/ορχήστρας, ενώ θα τηρούνται ειδικά πρωτόκολλα για τον καθαρισμό, την απολύμανση και τον κλιματισμό/εξαερισμό των χώρων της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ.

Έως τον ερχόμενο Δεκέμβριο, η Εθνική Λυρική Σκηνή θα παρουσιάσει στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος την όπερα «Μαντάμα Μπαττερφλάι» (έως τις 15/11), το ρεσιτάλ «250 χρόνια Μπετόβεν» (5/11), το μπαλέτο «Δον Κιχώτης» (21/11 – 31/12) και την όπερα «Ντον Τζοβάννι» (12-29/12), ενώ στην Εναλλακτική Σκηνή το μπαλέτο «Human Behaviour» (16-18/10), το Φεστιβάλ Πιάνου «Ο πιανιστικός Μπετόβεν» (23/10 – 7/11), την παραγωγή μουσικού θεάτρου για παιδιά «Τέσσερις εποχές» (1/11 – 17/1), τις όπερες δωματίου «Ρέκβιεμ Αχμάτοβα» & «Η επέτειος» (20-28/11), τις παραγωγές μουσικού θεάτρου «ΗΠΑΡ» (4-6/12) και «Τα γεγονότα» (10-13/12), καθώς και το μιούζικαλ «Into the Woods» (19/12 – 13/1).

Προπώληση εισιτηρίων: www.nationalopera.gr, www.ticketservices.gr, tickets.public.gr

Πληροφορίες – Τηλεφωνικές κρατήσεις: 2130885700

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

[formidable id=2]