Friday, March 29, 2024

Latest Posts

Ανοιχτά αύριο τα σούπερ μάρκετ, το ωράριο λειτουργίας – Ποια θα είναι κλειστά

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα που λειτουργούν με click away. Όπως συνηθίζεται αυτή τη μέρα γίνεται απογραφή στα καταστήματα. Αύριο ωστόσο θα είναι ανοικτά. Ποιο είναι το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας καταστημάτων και ποια σουπερ μάρκετ αποφάσιζαν να παραμείνουν κλειστά.

Την Κυριακή 3 Ιανουαρίου τα σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία, τα συνεργεία αυτοκινήτων και καταστήματα που λειτουργούν με «click away» μπορούν να λειτουργήσουν με προτεινόμενο ωράριο (07:00-21:00).

Σχετική ανακοίνωση για την προαιρετική λειτουργία του λιανεμπορίου με click away στις 3/1/2021 εξέδωσε και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών (ΕΣΑ).

Η ΚΥΑ που εκδόθηκε επίσης για τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων αναφέρει ότι μπορούν να ανοίξουν από τις 7:00 έως 21:00.

Αναλυτικά η ΚΥΑ:

Δυνατότητα λειτουργίας 3 Ιανουαρίου 2021, με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας 7:00 έως 21.00 καταστήματα τροφίμων, εξαιρουμένων των φαρμακείων και συνεργείων αυτοκινήτων.

Τέσσερα (4) άτομα έως 100 τ.μ. και ένα (1) άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.
Απόσταση ενάμισι 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.
Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.
Ωράριο λειτουργίας έως τις 21:00, με την εξαίρεση, ως προς τα καταστήματα τροφίμων, της λειτουργίας υπηρεσιών διανομής προϊόντων (delivery), η οποία επιτρέπεται να λειτουργεί έως τη 1:00.

Ποια σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν κλειστά

Σημειώνεται πως για την πρώτη Κυριακή του έτους έχουν ανακοινώσει πως θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα των αλυσίδων σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, ενώ στην αλυσίδα Μασούτης θα λειτουργήσουν επιλεγμένα καταστήματα με ωράριο 10:00-16:00.

Από την άλλη, τα ΑΒ Βασιλόπουλος έχουν ανακοινώσει ότι θα λειτουργήσουν με ωράριο 9:00-17:00.

Πάντως, οι καταναλωτές που επιθυμούν να κάνουν τα ψώνια τους την πρώτη Κυριακή του 2021 θα πρέπει να στείλουν γραπτό μήνυμα με τον κωδικό 2 στο 13033 ή να συμπληρώσουν το ανάλογο έντυπο μετακίνησης (forma.gov.gr: Εκτύπωση βεβαίωσης μετακίνησης).

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

[formidable id=2]