Friday, March 29, 2024

Latest Posts

Αναμονή για το πράσινο φως για άνοιγμα των καταστημάτων, πώς θα γίνονται τα ψώνια

Η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων αναμένεται να ανάψει το «πράσινο φως» για τη λειτουργία της αγοράς και των καταστημάτων με την επαναφορά του click away και την «καινοτομία» του click in shop από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Σε περίπτωση θετικής εισήγησης, οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Παρά τις ανησυχίες που εκφράζονται από τους ειδικούς, οι περισσότεροι τάσσονται υπέρ του σταδιακού ανοίγματος της αγοράς, καθώς η επιδημιολογική εικόνα της χώρας φαίνεται ότι δίνει αυτό το περιθώριο μιας τέτοιας κίνησης. Έτσι, όπως όλα δείχνουν, η αγορά κινείται προς άνοιγμα με τις μεθόδους click away και click in shop.

Οι λοιμωξιολόγοι θα συνεδριάσουν σήμερα το πρωί, με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης να πραγματοποιούνται μετά τις σχετικές εισηγήσεις εντός της ημέρας.

Πώς λειτουργεί το click in shop, ποια καταστήματα θα ανοίξουν

Το click away λειτούργησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα την πρώτη φορά της εφαρμογής της, κάτι που ειδικοί και κυβέρνηση ελπίζουν κυβέρνηση πως θα γίνει και τώρα.

Για τα καταστήματα όπου αυτή η μέθοδος δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά, τα ψώνια θα γίνονται με τη μέθοδο του click in shop, δηλαδή των αγορών εντός του καταστήματος κατάστημα με ραντεβού.

Το click in shop αναμένεται να χρησιμοποιηθεί:

Σε καταστήματα ένδυσης
Σε καταστήματα υπόδησης
Σε κοσμηματοπωλεία

Η μέθοδος click in shop έχει εφαρμοστεί με επιτυχία σε χώρες όπως η Ιταλία από το πρώτο κύμα της πανδημίας. Με την μέθοδο αυτή, στα καταστήματα ένδυσης, υπόδυσης και τα κοσμηματοπωλεία, ο πελάτης μπορεί να μπει στο κατάστημα αφού πρώτα κλείσει ραντεβού και να δοκιμάσει τα προϊόντα.

Πώς λειτουργεί το click away

Ο πελάτης που θέλει να ψωνίσει με την μέθοδο click away, πρέπει να κάνει την παραγγελία του μέσω του e-shop ή μέσω τηλεφώνου, με την πληρωμή να πραγματοποιείται ηλεκτρονικά ηλεκτρονικά ή μέσω του συστήματος POS εκτός του καταστήματος.

Όταν θα πηγαίνει ο πελάτης στο κατάστημα για την παραλαβή, θα πρέπει να έχει μαζί του ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής ή μήνυμα από την επιχείρηση που να αποδεικνύει την παραγγελία και την ακριβή ώρα κατά την οποία θα μπορεί να παραλάβει την παραγγελία του.

Η μετακίνηση για το κατάστημα γίνεται μετά από την αποστολή sms μετακίνησης στο 13033 με τον κωδικό 2.

Η ουρά έξω από τα καταστήματα δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 9 άτομα, με δύο μέτρα απόσταση ο ένας από τον άλλον. Σε περίπτωση που κάποια επιχείρηση παραβεί τα μέτρα θα της επιβληθεί πρόστιμο από 2.000-50.000 ευρώ (ανάλογα με τα τετραγωνικά του καταστήματος) και αναστολή λειτουργίας.

Οι σκέψεις για τα καταστήματα σε «κόκκινες» και «πράσινες» περιοχές Σήμερα κρίνεται το άνοιγμα των καταστημάτων, πώς θα λειτουργήσουν

Πιθανό είναι το σενάριο να ανοίξουν το άνοιγμα όλων των καταστημάτων με click in shop σε περιοχές με πολύ χαμηλό φορτίο, κάτι που συζητήθηκε την περασμένη εβδομάδα, σε συνεδρίαση των ειδικών στην οποία μετείχε και ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης.

Όπως ανέφερε μέλος της επιτροπής, «δεν μπορούμε να κρατάμε δέσμιους καταστηματάρχες και να τους βυθίζουμε στην ανέχεια, συνολικά 3 εκατομμύρια ανθρώπους, σε περιοχές που δεν έχουν κρούσματα».

Από την άλλη, είναι πολύ πιθανό στις «κόκκινες» περιοχές να υπάρξει ειδικό καθεστώς για το άνοιγμα της αγοράς. «Δε μπορούμε να κάνουμε πολλά βήματα ταυτόχρονα. Δεν έχουμε ξεπεράσει το πρόβλημα. Δεν υπάρχει καμία δραστηριότητα, η οποία δεν επιτείνει τη μετάδοση του ιού. Σε οποιοδήποτε άνοιγμα περιμένουμε την επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλος.

Δεν θα επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός Δήμου, με χρονικό όριο τα sms
Σύμφωνα με πληροφορίες του DNews δεν θα επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός Δήμου για μετακίνηση στα μαγαζιά ενώ θα υπάρχει χρονικό όριο τριών ωρών.

Παράλληλα, η απόφαση για άνοιγμα στα κομμωτήρια αναμένεται να καθυστερήσει, με τις σχετικές αποφάσεις να μπαίνουν στην αναμονή.

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

[formidable id=2]