Thursday, March 28, 2024

Latest Posts

Αλλάζουν όλα στις προσλήψεις στο δημόσιο – Αλλιώς οι διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ (Βίντεο)

Βαθιές θεσμικές αλλαγές στη στελέχωση και στη λειτουργία του δημόσιου τομέα επιφέρει η νέα νομοθεσία την οποία προετοιμάζει και θα φέρει στη Βουλή το φθινόπωρο το υπουργείο Εσωτερικών. Αλλιώς οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στο δημόσιο. Πώς θα γίνεται ο ετήσιος προγραμματισμός.

Αλλαγές έρχονται στις προσλήψεις στο δημόσιο, σύμφωνα με το «Βήμα». Μέσα από τις αλληλοσυμπληρούμενες διατάξεις αναδεικνύεται μια νέα φιλοσοφία για τον ρόλο που θα κληθεί να παίξει το Δημόσιο τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να υπηρετήσει, πέραν των άλλων, και το εθνικό σχέδιο για την ανάπτυξη της χώρας.

«Δίπλα στην ψηφιακή μεταρρύθμιση επιταχύνουμε τη θεσμική μεταρρύθμιση στο κράτος, με στόχο τη δραστική αλλαγή στην αποτελεσματικότητά του, στην εξυπηρέτηση του πολίτη και της υγιούς επιχειρηματικότητας, με τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.

Μαζί με τη μεταρρύθμιση της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης και την απλοποίηση του συστήματος των αρμοδιοτήτων, αλλάζουμε ριζικά την εικόνα του κράτους» δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Αλλαγές στις προσλήψεις στο Δημόσιο
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Βήματος της Κυριακής» το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει νέα νομοθεσία που θα φέρει το φθινόπωρο στη Βουλή το υπουργείο Εσωτερικών για τις προσλήψεις στο Δημόσιο. Η νέα νομοθεσία επιφέρει βαθιές αλλαγές στη στελέχωση και στη λειτουργία του Δημοσίου.

Η διαδικασία στελέχωσης του Δημοσίου στο εξής θα ακολουθεί έναν ετήσιο κύκλο. Τον Ιανουάριο ο κάθε φορέας με βάση το ψηφιακό του οργανόγραμμα θα ανακοινώσει τα κενά του και θα αναζητήσει εργαζόμενους από τη δεξαμενή του Δημοσίου μέσω μετατάξεων.

Το Μάιο θα ολοκληρωθεί ο κύκλος με την προκήρυξη θέσεων, ενώ στη συνέχεια ο κάθε φορέας θα γνωρίζει πόσο θα αυξηθεί το προσωπικό του από την εσωτερική αγορά του Δημοσίου, θα προγραμματίσει και τις προσλήψεις που χρειάζεται εκτός Δημοσίου ώστε να εγκριθούν τον Σεπτέμβριο από το υπουργικό συμβούλιο.

Παράλληλα, έρχεται νέος οδικός χάρτης για ΑΣΕΠ, μετατάξεις και τηλεργασία.

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

[formidable id=2]