Thursday, April 18, 2024

Latest Posts

ΑΕΛ – Απόλλων Σμύρνης 0-1: Για… κλάματα οι «βυσσινί» – Τέταρτο σερί διπλό η «Ελαφρά Ταξιαρχία» (βίντεο)

Δεν μπορούν να σηκώσουν κεφάλι οι Θεσσαλοί και η «Ελαφρά Ταξιαρχία» πέρασε από το Αλκαζάρ.

Η ΑΕΛ είχε μία ακόμα κακή εμφάνιση στην έδρα της, ο Απόλλων Σμύρνης έπαιξε έξυπνα, χτύπησε στην κόντρα και με γκολ του Τσιλούλη πήρε τη νίκη.

Το επιθετικό πρόβλημα των «βυσσινί» είναι πολύ μεγάλο, ο Γιάννης Τάτσης έβαλε στο γήπεδο όλους σχεδόν τους επιθετικογείς ποδοσφαιριστές που είχε στην διάθεσή του, αλλά μάταια. Ευκαιρία δεν δημιούργησαν ούτε για δείγμα. Μία δηλαδή στις καθυστερήσεις…

Αντίθετα, ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε ενδεκάδα με αλλαγές, περίμενε τον αντίπαλο που καιγόταν για τη νίκη και όταν βρήκε χώρους στο δεύτερο μέρος, ευτύχησε να βρει το γκολ με τον Τσιλούλη.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» πανηγύρισε το τέταρτο σερί διπλό της, μετά τις νίκες με ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικό, έφτασε τους 18 βαθμούς στη Super League 1 και πλέον, δεν τίθεται θέμα περί υποβιβασμού.

Το φιλμ του αγώνα

Η ΑΕΛ μπήκε με διάθεση να πιέσει από τα πρώτα λεπτά, αλλά τελική δεν έβγαλε. Πρώτο σουτ στο ματς από τον Ντουρμισάι στο 25′ από πλάγια θέση, πάνω από τα δοκάρια η μπάλα.

Ο Απόλλων δεν μπορούσε να ισορροπήσει το ματς και δεχόταν πίεση, με τον Ντουρμισάι να απειλεί και πάλι, χωρίς να βρει εστία.

Στην επανάληψη το ίδιο μοτίβο. Οι φιλοξενούμενοι περίμεναν, οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας.

Στο 55′, σέντρα του Ντάουντα από τα δεξιά, ο Φερνάντεθ μπήκε ανάμεσα σε δύο παίκτες της ΑΕΛ, έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Πέντε λεπτά μετά ο Τάτσης αποφάσισε να αλλάξει το σύστημα σε 4-4-2 με ρόμβο, αλλά ουδέποτε το εκμεταλλεύτηκε.

Τουναντίον. Στο 63′ το σουτ του Ντάουντα πέρασε εκτός εστίας, ίδια κατάληξη και η δύσκολη προσπάθεια του Μιλοσάβλιεβιτς τρία λεπτά μετά.

Ο Τσιλούλης προειδοποίησε στο 67′ με τον Μπάγιτς να μπλοκάρει και στο 73′ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Βαθιά μπαλιά του Κολ, ο Ντάουντα έστρωσε στον Έλληνα χαφ και αυτός νίκησε τον Μπάγιτς σε τετ-α-τετ.

Στο 82′ ο Ντάουντα έχασε ευκαιρία να κλειδώσει το τρίποντο.

Και στις καθυστερήσεις, ο Ντουρμισάι βρήκε τον Τρούγιτς, ο οποίος έκανε το πλασέ στην κίνηση αλλά αστόχησε.

ΑΕΛ – Απόλλων Σμύρνης: Η κάρτα του αγώνα

MVP: Ντομίνγκες και Λισγάρας θεωρητικά είχαν δύσκολο βράδυ, στην πράξη αποδείχθηκε το αντίθετο. Σχεδόν αλάνθαστοι, κέρδισαν τις περισσότερες μονομαχίες από Ντουρμισάι, Πινακά και Γιουνές

UP: Φατιόν και Σλίβκα απουσίαζαν, ο Κολ με τον Λαγό κλήθηκαν να τους αντικαταστήσουν και ο Αργεντίνος χαφ ήταν καταπληκτικός. Έκανε όλες τις δουλειές, βγήκε νικητής απέναντι σε Νικολιά και Κολομπίνο και έκανε από τα πιο ουσιώδη ματς του.

DOWN: Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις. Ανύπαρκτοι επιθετικά οι «βυσσινί», πάλι ο Τσόσιτς (όπως και με τον Παναθηναϊκό) φέρει ευθύνη για το γκολ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκορτσίλας (Μακεδονίας). Πέρασε απαρατήρητος. Στο 52′ ο Mπρούσιτς γυρίζει τη μπάλα προς τα πίσω, μπλόκαρε ο κίπερ του Απόλλωνα και διαμαρτύρονται για έμμεσο οι γηπεδούχοι. Στο 67′ σουτ του Τσιλούλη, η μπάλα κόντραρε στον Τσόσιτς και ο Μπάγιτς μπλόκαρε. Διαμαρτυρήθηκαν για χέρι οι φιλοξενούμενοι. Καμία παράβαση και στις δύο περιπτώσεις.

ΓΚΟΛ: 73′ Τσιλούλης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 14′ Σπαρβ, 53′ Λαγός, 60′ Φερνάντεθ, 60′ Τσόσιτς, 71′ Λισγάρας, 84′ Ντουρμισάι

ΑΕΛ (Γιάννης Τάτσης): Μπάγιτς, Μιχαήλ, Ζίζιτς (57′ Γιουνές), Τσόσιτς, Φιλίπ, Νικολιάς, Σπαρβ (46′ Μιλοσάβλιεβιτς), Κολομπίνο, Μπέρτος (77′ Τρούγιτς), Πινακάς, Ντουρμισάι.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκεθ, Λιγσάρας, Μπρούτσιτς, Κολ, Λαγός (62΄Κιτοκό), Μαρκ Φερνάντεθ (89′ Χουχούμης), Μουνιέ (76′ Βιτλής), Τσιλούλης, Ντάουντα (89′ Τσαμπούρης).

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

[formidable id=2]