Friday, March 29, 2024

Latest Posts

Ο Κιμ Γιόνγκ Ουν εκτέλεσε δύο άτομα και για να σταματήσει τον κορωνοϊό, απαγόρευσε την αλιεία

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιόνγκ Ουν έδωσε εντολή να εκτελεστούν τουλάχιστον δύο άτομα, να απαγορευτεί η αλιεία και να επιβληθεί lockdown στην πρωτεύουσα της χώρας, Πιονγκγιάνγκ, στο πλαίσιο μιας σειράς «τρελών» προσπαθειών να κρατήσει μακριά τον κορωνοϊό και την οικονομική ζημία που αυτός προκαλεί, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (NIS) της Νότιας Κορέας σε νομοθέτες την Παρασκευή, και την οποία επικαλείται το CBS.

Με βάση την ενημέρωση της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Νότιας Κορέας, η Βόρεια Κορέα εκτέλεσε έναν χρηματιστή υψηλού προφίλ στην Πιονγκγιάνγκ τον περασμένο μήνα, καθώς τον θεώρησε υπεύθυνο για την πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας. Επιπλέον, η κυβέρνηση του Κιμ εκτέλεσε επίσης έναν σημαντικό αξιωματούχο τον Αύγουστο για παραβίαση των κυβερνητικών κανονισμών που περιορίζουν τη μεταφορά εμπορευμάτων από το εξωτερικό.

Τα άτομα που εκτελέστηκαν, δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Η κυβέρνηση του Κιμ διέταξε επίσης διπλωμάτες της χώρας του στο εξωτερικό να απέχουν από πιθανές πράξεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς δείχνει ανήσυχος για τη στάση που θα κρατήσει ο νεοεκλεγμένος προέδρος Τζο Μπάιντεν απέναντι στη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Όπως αποκάλυψε ένας από τους νομοθέτες, η NIS φέρεται να είπε πως ο Κιμ επιδεικνύει «υπερβολικό θυμό» και λαμβάνει «παράλογα μέτρα» για την πανδημία και τον οικονομικό της αντίκτυπο.

Latest Posts

Διαβάστε ακόμη

STAY IN TOUCH

Για ενημέρωση με όλες τις τελευταίες ειδήσεις και ειδικές ανακοινώσεις.

Συμπληρώστε το email σας.

[formidable id=2]